Hoppa direkt till innehåll

Hur fungerar det med tjänsterna?

Ny tjänster på gång. Se nedan.

Öppet konkurrensneutralt nät

Stadsnätet är ett öppet nät på vilket tjänsteleverantörer kan erbjuda och distribuera tjänster till slutkunder. Stadsnätet levererar inga tjänster, vårt jobb är att bygga, drifta och se till att nätet fungerar. Nätet är konkurrensneutralt, dvs alla tjänsteleverantörer konkurrerar på lika villkor.

Du beställer från tjänsteleverantören

När du väljer de tjänster du vill ha i Tjänsteguiden så skickas en beställning till den eller de tjänsteleverantörer du valt. De kommer att kontakta dig, alternativt skicka ett avtal, och affären är mellan dig och leverantören. De fakturerar dig för den tjänst du avtalat.
Om du vill ändra din tjänst, avbeställa eller felanmäla så görs det direkt till tjänsteleverantören.

Nya Tjänster

Vi förbereder nu Arvidsjaurstadsnät för att kunna erbjuda tjänster med högre kapacitet än 100/100Mbps, till exempel 250Mbps eller 500Mbps.
Tekniskt sett är nätet klart. Det som återstår är administrativa rutiner och att tjänsteleverantörerna lanserar de nya tjänsterna i vårt nät.
Har ni behov av högre kapacitet, kontakta oss via e-post: bredband@arvidsjaur.se.

När behöver man mer än 100Mbps?

Är man många i famijen som spelar online-spel och strömmar video och TV kan 100Mbps bli en flaskhals.
Observera att ni som har en äldre kundenhet med endast en eller två dataportar kommer inte att kunna teckna er för de ny tjänsterna.
Innan ni beställer den nya tjänsten måste ni byta ut er kundenhet till en moderna enhet, som har fyra portar med 1Gbps (1000Mbps) kapacitet vardera.
Kostnad för att byta ut en kundenhet är 2100kr inkl.moms. Kontakta oss via e-post: för mera information.